«

Tahinli Ve Çıtır Kadayıflı Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tarifi İçin Malzemeler

Su bardağı ölçüsü 200 ml, çay bardağı ölçüsü 100.

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3, 5 su bardağı un

Tahinli Ve Çıtır Kadayıflı Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tarifi Yapılışı

  1. Un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri karıştırıp kontrollü biçimde unu ve unla birlikte kabartma tozunu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp 160 derecede ısıtılmış fırında üzerleri çatlayana dek (20 dk kadar) fanlı ayarda pişirin.

Deneyenlere afiyet olsun.

Tahinli Ve Çıtır Kadayıflı Kurabiye (Sıvı Yağlı)

Tahinli Ve Çıtır Kadayıflı Kurabiye (Sıvı Yağlı)

Tahinli Ve Çıtır Kadayıflı Kurabiye (Sıvı Yağlı)

Tahinli Ve Çıtır Kadayıflı Kurabiye (Sıvı Yağlı)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *