«

Tam Buğday Unu İle Maemelatlı Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 250 gr. Tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 3 adet yumurta
  • 1. 5 su bardağı toz şeker
  • 1. 5 su bardağı nişasta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Aldığı kadar un

Marmelat için;

  • 1 bardak portakal suyu
  • Yarım yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşık dolusu şeker

Tam Buğday Unu İle Maemelatlı Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Bir kapta erimiş tereyağı, yumurta, sıvı zeytin yağı, şeker, kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. 1. 5 cm kalınlığında merdane ile açılır. Çay bardağı ile bastırılarak yuvarlaklar elde edilir. Gazoz kapağı ile yuvarlakların üzerine bastırarak çukurlaştırılır ve fırına verilir. Bir tavaya portakal suyu şeker ve nişasta konur ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Kurabiyeler piştikten sonra marmelatlar kurabiyelerin çukur yerlerine koyulur. İstediğin malzeme ile süslenir hindistan cevizi serpebilirsiniz pasta süsü koyabilirsiniz.

, Tam Buğday Unu İle Maemelatlı Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *