«

Tam Kıvamında Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

İç Harcı İçin ;

  • 3 veya 4 adet elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı ceviz

Hamur İçin ;

  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı buğday veya( mısır nişastası)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tuzu
  • 150 gr tereyağ veya (margarin )
  • 5 veya 6 su bardağı un

Üzeri İçin ;

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Tam Kıvamında Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Elmalarımızı rendeleyip ocağa uygun bir tencereye alıp içinde kavuralım biraz elmalar suyunu çekene kadar.
  2. Üzerine şeker ekleyip birazda şekerle suyunu çekmesini bekleyelim.
  3. Ocaktan alıp tarçını cevizi karıştıralım hamur yormak için uygun bir kap alalım un hariç diğer malzemeleri katıp karıştıralım.
  4. Sonra unu yavaş yavaş ekleyelim çünkü un her zaman tam ölçü olmayabilir ( beş bardaktan az veya çok olabilir) hamur çok sert olmayacak bir kulak memesi kıvamında olacak.
  5. Hamuru servis tabağı büyüklüğünde açalım resimdeki gibi keselim şekil verelim.
  6. Geniş ucundan içe doğru sarıp fırın tepsisine alalım  170 derecede 10 /15 dakika pişirelim ,  fırına göre değişiyor pişirme süresi kontrol edelim.
  7. Fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçtiğinde üzerine pudra şekeri serpelim.
    Afiyet olsun şimdiden yapanlara😊

Tam Kıvamında Elmalı Kurabiye

Tam Kıvamında Elmalı Kurabiye

Tam Kıvamında Elmalı Kurabiye

Tam Kıvamında Elmalı Kurabiye

Tam Kıvamında Elmalı Kurabiye

Tam Kıvamında Elmalı Kurabiye

Tam Kıvamında Elmalı Kurabiye

Tam Kıvamında Elmalı Kurabiye

Tam Kıvamında Elmalı Kurabiye

Tam Kıvamında Elmalı Kurabiye

Tam Kıvamında Elmalı Kurabiye

Tam Kıvamında Elmalı Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *