Kurabiye Tarifleri
Tam Tadında Elmalı Kurabiye
Tam Tadında Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşamış margarin yada tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 2, 5 su bardağı un (kontrollü)
İç harcı için ;
- 4 adet elma
- 3 çorba kaşığı şeker
- Tarçın
- Yarım su bardağı ceviz ( un ufak olmasın )
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Tam Tadında Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İç harcı için; elmaları soyalım ve rendeleyelim.
- Toz şekerle birlikte tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Daha sonra tarçın ve cevizleri ekleyip soğumaya bırakalım.
- Kurabiye hamuru için un dışında tüm malzemeleri alıp yoğuralım ve unuda yavaş yavaş ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim.
- Buzdolabında hamuru 10 dk dinlendirelim.
- Hamurdan küçük ceviz parçaları alalım ve limon sıkacağında içli köfte yapar gibi içini inceltelim ve harçtan yeteri kadar koyalım.
- Streç filmden kurabiyemizi çıkarıp yağlı kağıt serili tepsiye koyalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına kurabiyeleri koyalım ve üstü pembeleşene kadar pişirelim.
- Pişirme süresi fırından fırına değişebilir sürekli kontrol edelim. Ayrıca limon sıkıcağınızın boyutuna göre kurabiye sayısı farklılık gösterebilir.
- Kurabiyelerimiz fırından çıktıktan sonra oda ısısında 15 dk bekletelim (ilk sıcağının geçmesi için )
- Daha sonra da pudra şekerini üzerine serpelim. Afiyet bal şeker olsun :)🤗