Kurabiye Tarifleri

Tarçınlı Bademli Kurabiye

Tarçınlı Bademli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı dövülmüş çiğ badem (Olmasa da olur)
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2, 5-3 su bardağı un (Kontrollü ilave edin)

Tarçınlı Bademli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle karıştırma kabına tereyağ, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini koyup iyice karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra iki su bardağı un, kabartma tozu ve tarçını ilave ediyoruz. İyice karıştırdıktan sonra kullanacaksanız bademi ilave ediyoruz.
  3. İyice yoğurduktan sonra kalan bir bardak unu kontrollü olarak ilave ediyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Yağlı kağıt arasına koyup merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açıp bir kalıpla şekiller veriyoruz. (Eğer kalıbınız yoksa hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alıp avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verebilirsiniz)
  5. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  6. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında hafif pişiriyoruz. (15-20 dk) Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Tarçınlı Bademli Kurabiye

Tarçınlı Bademli Kurabiye

Tarçınlı Bademli Kurabiye

Tarçınlı Bademli Kurabiye

Tarçınlı Bademli Kurabiye

Tarçınlı Bademli Kurabiye

Tarçınlı Bademli Kurabiye

Tarçınlı Bademli Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı