Tarçınlı Çay Halkaları

- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı sut
- 1 çay bardağı eritilmiş margarin
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- Alabildiği kadar un
ARASINA SÜRMEK İÇİN
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı eritilmiş margarin
Yoğurma kabına öncelikle maya alınır. Üzerine ılıtılmış süt dökülür. Ardından şeker, tuz, erimiş margarin, yumurta eklenerek yoğurulur. Üzerine yavaş yavaş alabildiği kadar un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye bölünür. Mantı hamuru inceliğinde hamurlar tek tek açılır. 1. Hamur açılır ve arasına eritilmiş 3 yemek kaşığı yağdan sürülür, Şeker ve tarçın birlikte karıştırılarak yarısı bu yufkanın üzerine serpilir. Diğer yarısı öbür hamura ayrılır. Ardından rulo şeklinde kıvrılır. Daha sonra iki uç birleştirilerek simit şeklinde hamur elde edilir. Hamur birer parmak sırayla dibe gelmeden kesilir. Kesilen dilimler içi görülecek şekilde kıvrılır. Üzeri kapatılarak yarım saat mayası gelmesi beklenir ve sonrada önceden ısıtılmış 180 c fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra dilimlenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN.
, Tarçınlı Çay Halkaları www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.