Tarçınlı Çıtır Salyangoz Kurabiye

Tarçınlı Çıtır Salyangoz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket milföy hamuru
  • 200 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tarçın

Tarçınlı Çıtır Salyangoz Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını eritin. Bir kaba şeker ve tarçını karıştırın.
  2. Tezgahı unlayın ve milföy hamurunu koyun daha sonra tereyağını milföy hamuruna sürün ve şeker tarçın karışımından bir miktar üzerine serpin.
  3. Merdane yardımıyla milföy hamurunu genişletin.
  4. Hamuru ters çevirip aynı şekilde tereyağı sürüp şeker tarçın karışımını serpin ve biraz daha açın.
  5. Hamurun ortasına kadar sıkıca sarın.
  6. Aynı şekilde hamurun diğer ucundan ortasına kadar sarın ve sarılan kısımları ortada buluşturun.
  7. Sarılan hamurdan birer parmak genişliğinde kesin.
  8. Fırın tepsisine dizin.
  9. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına verip 20 dakika gibi bir sürede pişirin. Afiyet olsun.

Tarçınlı Çıtır Salyangoz Kurabiye

Tarçınlı Çıtır Salyangoz Kurabiye

Tarçınlı Çıtır Salyangoz Kurabiye

Tarçınlı Çıtır Salyangoz Kurabiye

Tarçınlı Çıtır Salyangoz Kurabiye

Tarçınlı Çıtır Salyangoz Kurabiye

Tarçınlı Çıtır Salyangoz Kurabiye

Tarçınlı Çıtır Salyangoz Kurabiye

Tarçınlı Çıtır Salyangoz Kurabiye

Tarçınlı Çıtır Salyangoz Kurabiye

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir