Kurabiye Tarifleri
Tarçınlı Çıtır Salyangoz Kurabiye
Tarçınlı Çıtır Salyangoz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket milföy hamuru
- 200 gr eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tarçın
Tarçınlı Çıtır Salyangoz Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Tereyağını eritin. Bir kaba şeker ve tarçını karıştırın.
- Tezgahı unlayın ve milföy hamurunu koyun daha sonra tereyağını milföy hamuruna sürün ve şeker tarçın karışımından bir miktar üzerine serpin.
- Merdane yardımıyla milföy hamurunu genişletin.
- Hamuru ters çevirip aynı şekilde tereyağı sürüp şeker tarçın karışımını serpin ve biraz daha açın.
- Hamurun ortasına kadar sıkıca sarın.
- Aynı şekilde hamurun diğer ucundan ortasına kadar sarın ve sarılan kısımları ortada buluşturun.
- Sarılan hamurdan birer parmak genişliğinde kesin.
- Fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına verip 20 dakika gibi bir sürede pişirin. Afiyet olsun.