Kurabiye Tarifleri

Tarçınlı Elmas Kurabiyesi

Tarçınlı Elmas Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket tereyağı ve ya margarin oda sıcaklığında
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Bir fiske tuz

Jölesi için:

  • Yarım su bardağı su
  • Yarım  su bardağı çilek reçeli
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kasığı şeker
  • Bir kaç damla kırmızı gıda boyası

Kurabiyeleri bulamak için

  • 1 çay bardak toz şeker

 

Tarçınlı Elmas Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı

Bu kurabiyelerin nefis tadına bayılacaksınız. Benim sosyal medyadaki grubumdan bir üyenin paylaştığı tarifini uyguladım, çok hoşuma gitti, gerçekten de
değdi. O kadar lezzetli ve değişik bir tadı için bura da İlknur Başaran Açıkgöz arkadaşıma teşekkürlerimi sunuyorum 🙂
Öncelikle bir kabımızın içine tereyağı ,yumurtayı ,pudra şekerini ,kakaoyu, tuz ,vanilya ,tarçın ekleyip yoğuruyoruz ,azar azar ununu da ilave edip en son kabartma tozunu da ekleyip ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Arzu edersiniz kakaosuz da yapabilirsiniz beyaz ve kırmızı olacak kurabiyeler.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp ortasına hafif bastırıyoruz. Hazırladığımız hamurları şekere batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 16 dakika pişiriyoruz. Pişen kurabiyelerimiz soğuduktan sonra tepsiden alıp ortalarına jöle koyuyoruz.
Jölenin hazırlanışı;
Küçük bir tencerede bütün malzemeleri karıştırıp ocağa koyuyoruz koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.

, Tarçınlı Elmas Kurabiyesi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı