Tarçınlı Kış Kurabiyelerim (Royal Icing Süslemeli)

Tarçınlı Kış Kurabiyelerim (Royal Icing Süslemeli) Tarifi'nin Malzemeleri

Kurabiye Hamuru İçin;

  • 150 gr tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 Su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket karbonat
  • 1 paket vanilin
  • 1 silme çay kaşığı tarçın
  • 1 adet yumurta ( oda ısısında)
  • Portakal kabuğu rendesi ( limon da olabilir )
  • 3 su bardağı un

Royal Icing İçin;

  • 3 yumurtanın beyazı (oda ısısında)
  • 3 buçuk su bardağı pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı limon suyu
  • Gıda boyaları (tercihen doğal renk verici sebzeler)

Süslemek İçin;

  • Renkli şekerler
  • Yenilebilir simler vs

Tarçınlı Kış Kurabiyelerim (Royal Icing Süslemeli) Tarifi'nin Yapılışı

Merhaba 🙂 Sizinle bir süredir zevkle yaptığım, herkesin bayıla bayıla yediği, görüntüsüne hayran kaldığı özel kurabiyelerimi paylaşmak istiyorum. 🙂
Öncelikle hassas bir hamuru olduğunu belirtmek isterim. Adım adım resim paylaşımı da yapacağım kolaylaştırmak için. Başlayalım 🙂
Oda sıcaklığındaki ( yumuşak olması önemli) tereyağımızı parçalara ayırarak kabımıza alıyoruz. Üzerine pudra şekerini ilave ederek önce düşük sonra yüksek ayarda koyu bir krema kıvamı alana kadar mikserle çırpıyoruz. Ekleyecegim resimde krema kıvamını görebilirsiniz. Yaklaşık 5-6 dakika kadar çırpmak gerekiyor. Sadece birbirine karışmış olması yeterli değil mikserle yapışacak. Problem etmeyin. Yumurtayı eklediğinizde açılacak.
Krema kıvamını alan şeker ve yağa karbonat, tarçın, vanilin, portakal kabuğu rendesi ve oda ısısındaki yumurtayı ilave ederek homojen olana kadar çırpmaya devam ediyoruz. Mikserimize yapışan hamur parçalarını temizleyip mikseri kaldırıyoruz. Bundan sonra ister spatulayla ister elinizle devam edebilirsiniz. Ben elimi kullanmayı seçtim. Unun tamamını döküp önce birbirine karışmasını sağlıyoruz. Ardından elinizle sıkarak bastırarak birleşmesine yardım ediyoruz. Farklı dağılan bir yapısı var endişeye gerek yok 🙂 İki yağlı kâğıt yada iki parça strec film arasında hamurumuzu hafif unladığımız oklava ya da merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açıyoruz. Başta zorlanırsanız elinizle biraz inceltip sonra açabilirsiniz. Hamurumuzu her katın arasına strec film gelecek ve birbirine yapışmayacak şekilde rulo yapıp 20 dakika buzdolabının buzluk kısmında bekletiyoruz.
Çıkarttığımız hamuru Kırılan kısımları varsa birleştirerek tekrar düzeltiyoruz ve kalıplarla şekil veriyoruz. 170 derecelik önceden ısıtılmış fırınımızda yağlı kâğıt serilmiş tepsimizde pişiriyoruz. Fakat başında durmanızı ve sürekli altlarını kontrol etmenizi öneririm. Çünkü çok çabuk yanabiliyorlar ve üst kısım kızarmadığı için altlardan anlaşılıyor. Resimde kızarmış alt kısımları görebilirsiniz. Pişen kurabiyeleri soğuması için kenarda bekleyen fırın ızgarasının üzerine diziyoruz. Ağızda dağılmasını sağlayacak 🙂
Royal içing kısmına gelirsek.
Yumurta beyazlarını limon suyuyla kopuk kopuk olana kadar çırpıp üzerine elenmiş pudra şekerini azar azar ilave ederek güçlü bir şekilde karıştırıyoruz. Kıvamının olup olmadığını anlamak için çay kaşığıyla biraz alıp bir kaseye damlatıyoruz. Biraz bekliyoruz. Akmıyorsa olmuş demektir. Üzerini strecle kapatıp 15 dakika bekletiyoruz. Bu arada kurabiyelerden birinin tadına sıcakken bakmanızı öneririm çok lezzetli oluyor 🙂
Beklettiğimiz royal içingimizi kaç renk yapacaksak o kadar parçaya bölüyoruz. Gıda boyasını sağlıklı bulmayanlar olabilir. Ben onu tercih ettim. Doğal şeyler de kullanabilirsiniz. Fakat sıvı bir şeyle renklendirecekseniz ona göre az az pudra şekeri ekleyip kıvamını dengelemelisiniz. Parçalara bölüp renklendirdikten sonra kilitli buzdolabı poşetlerine ayrı ayrı doldurup ucunu kürdanla delerek istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben önceki kurabiyelerimi de atıyorum ki aklınızda süslemek için fikir olsun 🙂
*Bu malzemelerden 32 adet kurabiye çıkıyor.
*Royal içing artıyor rahat rahat süsleyebilirsiniz.
*Bir gece buzdolabında royal içingin donmasını beklemelisiniz.
*Pişme suresi fırına ve kurabiye kalınlığına göre değişiklik gösterebilir.
* Tereyağı ve yumurtanın oda sıcaklığında olması çok önemli
*Royal içingde yumurta kokusu alabilirsiniz başta. Fakat bir gece beklettikten sonra kayboluyor. İlk sefer beni de endişelendirmişti fakat problem olmuyor 🙂
Afiyet olsun. 🙂 Buraya kadar bıkmadan okuyan herkese teşekkür ederim. En ince ayrıntısına kadar yazmaya paylaşmaya çalıştım. 🙂

, Tarçınlı Kış Kurabiyelerim (Royal Icing Süslemeli) www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir