Tarçınlı Kurabiye

Anasayfa » Kurabiye Tarifleri » Tarçınlı Kurabiye
Tarçınlı Kurabiye

Oylama

12345

Eklenme Tarihi : 10.04.2015  |   Okunma : 90  |   Yorum : 0

Tarçın geleneksel tatlılarımızda, yemeklerimizde çok sık kullanılan bir baharat. Tarçınla birçok tatlı ve unlu yiyecek yapabilirsiniz. Tarçınlı kurabiye de bunlardan biri.

Tarcinli KurabiyeMalzemeler

  • 5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • 3 adet yumurtanın sarısı
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 tutam tuz
  • 2 paket bitter çikolata

Yapılışı
Tereyağı, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, yumurtayı çırpın. Un, kabartma tozu, tarçın, tuz ve fındığı ekleyip yoğurun ve buzdolabında bir saat dinlendirin. Hamuru unlanmış tezgahta açıp yuvarlak kalıplarla kesin, yarısının üzerine küçük kalıplarla delikler açın. Yağlı kağıt serilmiş tepside 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra benmari usulüyle eritilmiş çikolatayı deliksiz kurabiyelerin üzerine sürün, delikli kurabiyeleri üzerine kapatın. Çikolatayla süsleyin. Afiyet olsun.

Not: Tarif www.lezzetler.com ’da Elif Korkmazel ’den alınmıştır.
Fotoğraf http://gl-inisan.blogspot.com sitesinden alınmıştır.

BENZER İÇERİKLER

İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz

FACEBOOK YORUMLAR

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

DİĞER YORUMLAR

Yorumlarınızı Paylaşabilirsiniz

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Cevabınız

TARİF KATEGORİLERİ

Tarif Kategorilerimiz

Günün Tarifi

Günün Tarifi