Tarsus Gevreği Tarifi

Kıyır kıyır gevrek gevrek lezzet sevenler harika bir tarif ile geldik. Tarsus Gevreği tam damaklarınıza yakışıcak bir lezzet.

Malzemeler:

  • 200 gr eritilmiş tereyag
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

 

Ekstra Malzemeler

Üzeri için;

  • 1/2 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 kase susam

 

Hazırlanışı:

  1. Pekmez ve susam hariç tüm malzemeleri karıştırıp hamuru yoğurun ve biraz dinlendirin.
  2. İki yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında hamuru açın .
  3. Çay bardağı ile şekil verin.
  4. Pekmezle suyu karıştırın.
  5. Şekillendirdiğiniz kurabiyeyi önce pekmezli karışıma daha sonra önlü arkalı olmak üzere susama batırın .
  6. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirin.
  7. Afiyet Olsun.
Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir