Kurabiye Tarifleri

Tarsus Gevreği Tarifi

Kıyır kıyır gevrek gevrek lezzet sevenler harika bir tarif ile geldik. Tarsus Gevreği tam damaklarınıza yakışıcak bir lezzet.

Malzemeler:

  • 200 gr eritilmiş tereyag
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

 

Ekstra Malzemeler

Üzeri için;

  • 1/2 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 kase susam

 

Hazırlanışı:

  1. Pekmez ve susam hariç tüm malzemeleri karıştırıp hamuru yoğurun ve biraz dinlendirin.
  2. İki yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında hamuru açın .
  3. Çay bardağı ile şekil verin.
  4. Pekmezle suyu karıştırın.
  5. Şekillendirdiğiniz kurabiyeyi önce pekmezli karışıma daha sonra önlü arkalı olmak üzere susama batırın .
  6. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirin.
  7. Afiyet Olsun.
Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı