Tart Kalıbında Elmalı Turta

Tart Kalıbında Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;

  • 1 paket margarin 250 gram oda sıcaklığına
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 4 bardak un kulak memesi kıvamına

İçi İçin ;

  • 4 adet elma
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 çay kaşığı toz tarçın
  • Dilerseniz yarım çay bardağı ceviz

Tart Kalıbında Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak içi hazırlanır , elma kabukları soyulur elmalar rendeden geçer.
  2. Ocağa alınıp 1 bardak şeker ile suyu çıkıp suyunu çekene kadar kavrulur.
  3. Kavrulduktan sonra tarçın ve ceviz eklenir soğumaya bırakılır.
  4. Hamur malzemeleri tek tek eklenir ele yapışmayan kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
  5. Hamur 2 parçaya ayrılır biri küçük biri büyük olacak.
  6. Büyük hamur tart kalıbı genişliğinde açılır ve yağlanmış tart kabına bastırılarak yerleştirilir , üzerine delikler açılır ki çok kabarmasın.
  7. Elma harcını her yere denk gelecek şekilde yayılır.
  8. Üstüne küçük hamur açılır şekilli kalıplar ile desen verilir.
  9. Tartımızın üstüne serilir 190 derecede kızarana kadar pişirilir.

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tart Kalibinda Elmalı Turta

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir