Tartolet Tarifi

Tartolet Tarifi'nin Malzemeleri

  • 150 gram margarin yada tereyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı süt
  • Vanilya
  • 1 çay kaşığı Kabartma tozu

Krema

  • 1, 5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Portakal veya limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı fındık ya ceviz

Tartolet Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle kurabiye hamuru yoğurur gibi hamur yoğurulur. Hazırlanan hamur 10 dk soğuk zeminde bekletilir. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Tartolet kalıplarına yayılır. Her bir hamur bir tartolet kalıbı içindir. Ortası ince kenarları kalın olmalıdır. 180 c fırına verilir 10 dk ağzı kapalı 5 dk ağzı açık pişirilir. Pembeleşinceye kadar. Daha sonra krema hazırlanır içlerine konulur. Afiyet olsun. Not bu tarifi tuzlu da pişirip içine patates püresi salata koyabilirsiniz. ☺

, Tartolet Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir