«

Tatlı Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gr yumuşak tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı biraz fazla pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı tepeleme nişasta
  • 1 vanilin
  • 1 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Arasına istediğiniz marmelat
  • Üzerine pudra şekeri

Tatlı Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Yumurta, pudra şekeri ve yağları bir güzel karıştıralım .Homojen bir kıvam aldıktan sonra diğer malzemeleri ekleyelim .Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyelim. Hamuru streç filmin arasına alıp merdaneyle inceltiyoruz ve kalıplarla şekil veriyoruz. Yada direk bir büyük boy bardak birde küçük bardak kullanarak kalıpları çıkarabilirsiniz. İsterseniz az kalan hamurun içine bir miktar hindistan cevizi dökerek tekrar yoğurun ve ceviz büyüklüğünde alarak hindistan cevizli kurabiyede yapabilirsiniz. Hatta ben üzerini de hindistan cevizine buladım ve hafif kızarttım. Neyse diğer çıkardığımız kalıpları da yağılı kağıt serili tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Kızarmasına müsaade etmiyoruz. Soğuttuktan sonra arasına ister marmelat ister çikolata sürüp servis edebilirsiniz. Şifa olsun:))

, Tatlı Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *