Kurabiye Tarifleri

Tatlı Tuzlu Anne Tarifi

Tatlı Tuzlu Anne Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket margarin
  • 1 yumurta sarısı hamura, beyazı üstüne (alışılmışın tam tersi 🙂
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2, 5-3 su bardağı)

Üzeri için;

  • Yumurta beyazı
  • Susam
  • Çörek otu

Tatlı Tuzlu Anne Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeleri kabımıza alıyoruz.
  2. Margarin eriyene kadar yoğurup daha sonra unumuzu dikkatli şekilde katıyoruz.
  3. Dağılmayacak ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur olacak.
  4. Tepsimize pişirme kağıdı seriyoruz.
  5. Cevizden küçük fındıktan büyük parçalar alıp ister dikdörtgen ister badem şekli verip, bir tarafını önce yumurta beyazına daha sonra çörek otu ve susama batırıyoruz.
  6. Bütün hamuru bu şekilde yaptıktan sonra kurabiyelerimizi 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Servis için soğumasını ve kendisini toparlamasını bekliyoruz.

Afiyet olsun.
Not: misafirleriniz hazır sanabilir.
Ve aşırı derecede bağımlılık yapabilir:)

Tatlı Tuzlu Anne Tarifi

Tatlı Tuzlu Anne Tarifi

Tatlı Tuzlu Anne Tarifi

Tatlı Tuzlu Anne Tarifi

Tatlı Tuzlu Anne Tarifi

Tatlı Tuzlu Anne Tarifi

Tatlı Tuzlu Anne Tarifi

Tatlı Tuzlu Anne Tarifi

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı