Tek Hamur 5 Çeşit

Tek Hamur 5 Çeşit Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3su bardağı un
  • 3su bardağı buğday nişastası
  • 1su bardağı pudra şekeri
  • 1. 5 çay bardağı sıvı yağ
  • 250 g margarin veya paket tereyağı oda sıcaklığında
  • 1 paket vanilya
  • isteğe göre ne ile karıştırmak isterseniz her beze için ölçü olarak tatlı kaşığı kullandım çekilmiş ceviz., türk kahvesi, tarçın, antep fıstığı çekilmiş, kakao kullandım siz ne arzu ederseniz.

Tek Hamur 5 Çeşit Tarifi'nin Yapılışı

Margarin oda sıcaklığında olması lazım önemli yoksa birbirine yapışmakta zorluk çekerseniz.
Sıvı yağı ekleyelim .Ardından un, nişasta, pudra şekeri, vanilya ekleyip iyice birbirine yedirelim malzemeleri.
Ve sonra 5 bezeye ayıralım yada daha fazla ben 5 ’e ayırdım .İçlerine dilediğiniz şeyi tatlı kaşığı ile ekleyebilirsiniz .Sadece ceviz ve Antep fıstığını 3 tatlı kaşığı ekleyin ve şekil verin .Yağlamadan tepsiye dizin ben Fındık tan büyük cevizden küçük beze halinde yaptım ve her tepsi için 10 dakika pişirdim.Ama fırından fırına fark edeceğinden üstü çatlayınca alın siz. 😉 şimdiden afiyet olsun yapanlara.
Not: iyi bir saklama kabında nem almaması önemli 6ay kadar saklayabilirsiniz

, Tek Hamur 5 Çeşit www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir