«

Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 250 gr yumuşak margarin
  • Aldığı kadar un
  • Kakao

Süslemek için

  • 120 gr çikolata benmari usulü eritilmiş
  • Badem
  • Çekilmiş ceviz

Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Kakao ve un hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırıyoruz ve unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ve hamuru ikiye bölüp yarısına kakao ekelyip yoğuruyoruz. ( kakaoyu hamurtam kıvamına gelmeden ekliyoruz eğer hamura unla tam kıvam verdikten sonra kakao eklersek hamur çok sert olur o nedenle biraz yumuşak bırakıp kakao ekleyip diğer beyaz kalan hamurada un ekleyip kıvamını veriyoruz)
  2. Daha sonra hamura şekiller veriyoruz ben tırtıl kurabiye kalıbı, kare ve yuvarlak kalıplar kullandım.
  3. Şekilleri verdikten sonra 170 derecede hafif kızana kadar pişiriyoruz.
  4. Daha sonra benmari usulu eritilmiş çikolata ile süslüyoruz( resimlerdeki gibi) ve üzerine şekerleme badem ve ceviz ile süslemeyi bitiriyoruz.

Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye

Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye

Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye

Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye

Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye

Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye

Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye

Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye

Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye

Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye

Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye

Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye

Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye

Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye

Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye

Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye

Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye

Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye

Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye

Tek Hamur Çok Çeşit Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *