«

Tek Hamurdan 2 Farklı Çeşit bayatlamayan Tuzlu Çatal Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yada tereyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1. 5 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı pulbiber  (Acı yada tatlı olması damak tadınıza kalmış)
  • Aldığı kadar un (3 su bardağı un yeterli oluyor genel olarak )

Üzeri için

  • Yumurta sarısı ve çörek otu

Tek Hamurdan 2 Farklı Çeşit bayatlamayan Tuzlu Çatal Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabının içerisine pul biber hariç sırayla yağ yoğurt sirke şeker tuz tüm malzemeleri koyup karıştırıyoruz ve yoğuruyoruz.
  2. Ununu kontrollü olarak döküyoruz. Kulak memesi kıvamında olması yeterli olacaktır hamurun.
  3. Yoğurduğumuz hamuru 2 eşit parçaya bölüyoruz.
  4. Bir parçasına pul biberi ekleyip onuda pul biber ike bir kere daha yoğuruyoruz.
  5. Sonrasında her iki hamurdanda sırayla ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şeklini veriyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu döküyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dk pişiriyoruz
  8. Ağzı kapalı bir kapta muhafaza ettiğiniz sürece bayatlama olmayacaktır. Afiyet olsun.

Tek Hamurdan 2 Farklı Çeşit bayatlamayan Tuzlu Çatal Kurabiye

Tek Hamurdan 2 Farklı Çeşit bayatlamayan Tuzlu Çatal Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *