Kurabiye Tarifleri
Tek Hamurdan 3 Çeşit Yılbaşı Kurabiyesi

Tek Hamurdan 3 Çeşit Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında olması önemli)
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 200 gram şeker
- 400 gr un ( kalitesine göre miktarda artış olabilir)
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilin
- 2 çay kaşığı silme kabartma tozu
Hamuru 3 e bölecekseniz eğer ;
Zencefilli tarçınlı kurabiye için:
- Yarım çay kaşığı zencefil tozu
- Yarım çay kaşığı tarçın tozu
“Hamuru 2 ye bölecekseniz tarçın-zencefil tozu miktarını 1’er çay kaşığı olarak eklemelisiniz”
Kakaolu kurabiye için;
- 1, 5 yemek kaşığı kakao
Tek Hamurdan 3 Çeşit Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- İlk olarak fırınımızı ısınması için açalım.
- Karıştırma kabına un, vanilin, kabartma tozu ve şekeri karıştıralım.
- Margarini, limon kabuğunu, yoğurdu ve yumurtaları ekleyelim ve homojen olacak şekilde yoğuralım. Ele yapışıyorsa azar azar un ekleyelim. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvam olmalı.
- Kabın üstünü kapatıp buzdolabına koyup dinlenmeye bırakalım. Ben genelde sabah hamuru hazırlayıp dinlenmeye bırakıyorum, akşam şekil verip pişiriyorum.
- Akşamdan yapıp sabahta şekil verebilirsiniz.
- Dinlenen hamurumuzu 3 eş parçaya bölelim.
- İlk sade hamurumuzu açmak için yağlı kağıt serelim üstüne azcık un serpiştirelim elimizle yayalım ve ikinci bir yağlı kağıdı üstüne koyup oklava yardımı ile açalım.
- İstediğimiz kalıpları kullanarak şekiller verelim. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizip fırına verelim. 160 derecede 15 dakika yeterli oluyor. Fırına göre değişiklik olacağı için kontrollü olmakta fayda var.
- 2. hamurumuza zencefil ve tarçınları ekleyip sade hamuru açtığımız gibi hamuru açıp hamur bitene kadar şekiller verelim.
- 3. hamurumuza kakao ekleyip sade hamuru açtığımız gibi hamuru açıp hamur bitene kadar şekiller verelim.
- Pişip oda sıcaklığına gelen kurabiyelerin arasına isterseniz çilek veya kayısı marmelatı ekleyip etrafını eritilmiş çikolatayla çevirebilirsiniz.
- İsteyenler sade kullanabilir isteyenler glazür ile renklendirebilir.
- Glazürü hazır olarak satın almak istemeyenler için;1 bardak suya 2-3 su bardağı pudra şekeri ve 1 limon kabuğu ekleyip eriyene kadar çırpılıp jölemsi kıvam olması sağlanır. Beyaz ile şekiller çizip, küçük pasta süsleri ile renk verebilirsiniz veya gıda boyası ekleyip renkli glazür elde edebilirsiniz.