Kurabiye Tarifleri

Tek Hamurdan 4 Çeşit Grissini

Tek Hamurdan 4 Çeşit Grissini Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü: Ajda çay bardağı (beli ince, tabanı kalın çay bardağı)

  • 2 çay bardağı ılık su
  • 2 adet kuru maya (5’li paketin içindeki 2 adet)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar tam buğday unu

Fesleğenli Grissini için:

  • 3 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • Yarım tatlı kaşığı sarımsak granül

Biberiyeli Grissini için:

  • 3 tatlı kaşığı biberiye
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Çörek Otlu Grissini için:

  • 3 tatlı kaşığı susam
  • 2 tatlı kaşığı çörek otu

Haşhaşlı Grissini için:

  • 3 tatlı kaşığı haşhaş

Tek Hamurdan 4 Çeşit Grissini Tarifi Yapılışı

  1. Maya, şeker ve ılık suyu bir kabın içine koyup 5 dakika aktifleşmesini bekliyoruz.
  2. Ardından zeytinyağı, tuz ve aldığı kadar tam buğday unu ekliyoruz.
  3. Ele yapışmayan bir yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  4. Yoğurduğumuz hamuru 4 eşit parçaya bölüyoruz.
  5. 1 parçasına 3 tatlı kaşığı kuru fesleğen ve yarım tatlı kaşığı sarımsak granül ekleyip yoğuruyoruz.
  6. 1 parçasına 3 tatlı kaşığı biberiye ve 1 tatlı kaşığı kekik ekleyip yoğuruyoruz.
  7. 1 parçasına 3 tatlı kaşığı susam ve 2 tatlı kaşığı çörek otu ekleyip yoğuruyoruz.
  8. 1 parçasına 3 tatlı kaşığı haşhaş ekleyip yoğuruyoruz.
  9. Her birini ayrı bir kaseye koyup, üzerini streçliyoruz ve 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  10. Mayalanan hamurumuzu ince uzun şeritler halinde şekillendirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  11. 15 dakika tepsi mayalanmasına bırakıyoruz. Fırın ısınana kadar yaklaşık 10-12 dakikası geçiyor zaten.
  12. 200 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında 20 dakika pişiriyoruz.
  13. Pişirirken kontrollü olup, özellikle 13-14 dakikadan sonra başında beklemelisiniz.
  14. Fırından aldığınızda alt kısımlarında hafif beyazlık kalmışsa, alt kısımlarını üste çevirerek mutlaka 4-5 dakika daha fırında tutun. Her yeri tamamen ve iyice kızarmış olmalı. Fotoğraflarda gözükenden daha koyu renkte olmalı.

Benim favorim fesleğenli 🙂
Deneyenlere afiyet olsun.

*Bu ölçülerle 12 adet fesleğenli, 12 adet biberiyeli, 13 adet haşhaşlı, 14 adet çörek otlu; toplamda 51 adet grissini elde ettim. 2 tepsiye aralıklı yerleştirerek pişirdim.
*Fırından çıkarıp soğuduktan sonra istediğiniz kıtırlığa gelmediyse, fırını 190 dereceye ayarlayıp en üstten bir alt rafa fırının ısınmasını beklemeden tepsiyi yerleştirin. Yaklaşık 13-15 dakika dikkatli bir şekilde pişirin. Hafif beyaz kalan yerleri ve diğer yerleri iyice kızardığında istediğiniz kıtırlığa ulaşacaksınız.
*Keten tohumu ve iç çekirdek ile daha lezzetli oluyor fakat bu sefer elimde bulunmadığı için ekleyemedim. Elinizde mevcutsa ekleyebilirsiniz.

Tek Hamurdan 4 Çeşit Grissini

Tek Hamurdan 4 Çeşit Grissini

Tek Hamurdan 4 Çeşit Grissini

Tek Hamurdan 4 Çeşit Grissini

Tek Hamurdan 4 Çeşit Grissini

Tek Hamurdan 4 Çeşit Grissini

Tek Hamurdan 4 Çeşit Grissini

Tek Hamurdan 4 Çeşit Grissini

Tek Hamurdan 4 Çeşit Grissini

Tek Hamurdan 4 Çeşit Grissini

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı