Kurabiye Tarifleri
Tek Hamurdan Çeşit Çeşit Kurabiyeler

Tek Hamurdan Çeşit Çeşit Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gr margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
- 2, 5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao + 1 yemek kaşığı un
Tek Hamurdan Çeşit Çeşit Kurabiyeler Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına un hariç malzemelerin hepsini alalım ve yoğuralım. Yoğurduktan sonra yavaş yavaş un ekleyelim (unu kontrollü ilave edelim).
- Yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru iki bezeye ayıralım. Birine bir yemek kaşığı un, diğer yarısına da bir yemek kaşığı kakao ekleyip güzelce yoğuralım.
- Çiçek kurabiyeler için; hem sade hamurdan hem de kakaolu hamurdan bilye büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Çiçek şeklinde dizelim (Resimde var). Tepsiye dizerken üstüne parmaklarımızla birazcık bastıralım.
- Karışık olan şekiller için, kakaoludan ve sade hamurdan birer parça koparalım ve ellerimizle döndüre döndüre yuvarlayalım. Böylece iki renkli kurabiye ortaya çıkacaktır.
- Kakaolu dolgulu kurabiye için, sade hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp açalım. Kakaolu hamurdan bilye büyüklüğünde bir parça alıp yuvarlayalım ve açtığımız sade hamurun içine koyup kapatalım. (Resimde mevcut).
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip 170 derecede 13 dakika pişirelim.
Not : Kurabiyeleri fırından çıkarınca soğumasını bekleyin. Hemen ellerseniz dağılır. Soğuduktan sonra tepsiden alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.