Kurabiye Tarifleri
Tek Hamurdan İki Çeşit Kurabiye (Kıyır Kıyır Lezzet)
Tek Hamurdan İki Çeşit Kurabiye (Kıyır Kıyır Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gr margarin veya tereyağ
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2. 5-3 su bardağı un (kontrollü ekleyiniz)
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı sahlep
- 1 çay kaşığı tarçın
Tek Hamurdan İki Çeşit Kurabiye (Kıyır Kıyır Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Margarini ,sıvı yağı ve pudra şekerini bir kaba alıp yoğuralım.
- Üzerine nişasta ve un da koyup ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamur olduktan sonra hamurun yarısını ayırıp üzerine 1 çay kaşığı sahlep ve tarçın döküp yoğuralım.
- Daha sonra elimizle şekil verelim ve fırın tepsisine alıp 180 derecede kontrollü pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri döküp servis edelim.
Afiyetler olsun 💙💜