«

Tek Hamurdan İki Çeşit Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket margarin(oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç malzeme ;

  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Tek Hamurdan İki Çeşit Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Kurabiye içini yaparak başlayalım .Cevizleri küçük parçalar haline getirelim (robotta da çekilebilir)Şeker ve tarçını ekleyip bir tabakta karıştırıp kenara alalım. Hamur için bütün malzemeler eklenir ve yoğrulur. Kırılgan ve yumuşak bir hamur olacak. Hamurun yarısına kurabiye kalıplarıyla şekil basılır .Diğer yarısı ise içli köfte gibi açılır ve iç harç koyulup kapatılır. 170 derece fırında içini çekene kadar pişirilir .Fırından çıkınca sıcakken pudra şekeri elenir.
NOT;!!! Hamurun kızarmasını beklemeyin beyaz pişiyor. .

, Tek Hamurdan İki Çeşit Kurabiye Tarifi www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *