Tek Hamurdan Üç Çeşit Pastane Tuzlusu

Tek Hamurdan Üç Çeşit Pastane Tuzlusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr sadeyağ (tereyağı)
  • 1 yumurta beyazı (bir kısmını simitlerin üstüne sürmek için ayırdım. Sarısını diğerlerinin üstüne sürmek için ayırdım)
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un (ben tam buğday kullandım)

Tek Hamurdan Üç Çeşit Pastane Tuzlusu Tarifi Yapılışı

  1. Bütün sıvı malzemeleri karıştırıp hamurun bir kısmına dereotu koyup yoğurdum.
  2. Onu yuvarlayıp tepsiye dizdim ve üzerine yumurta sarısı sürdüm.
  3. Diğerine simit şekli verip yumurta beyazı sürüp susam serptim.
  4. Bir diğerini ise rulo şeklinde yuvarlayıp verev kestim.
  5. Yumurta sarısı sürüp çörek otu serptim.
  6. 180 derecede pişirelim.

Hamurun kalanını ise bir dahaki sefere pişirmek üzere rulo yapıp streçleyip buzluğa kaldırdım. İhtiyaç halinde kesip tepsiye dizip hemen fırınlayabilmek için.

Tek Hamurdan Üç Çeşit Pastane Tuzlusu

Tek Hamurdan Üç Çeşit Pastane Tuzlusu

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir