Tekerlek Kurabiye

Tekerlek Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 100 gram yumuşak margarin
  • 1 büyük çay bardağı toz şeker
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 büyük çay bardağı mısır nişastasi
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Harcı için

  • 1 su bardağı tahin
  • Tahini kalın kıvam aldıracak kadar pudra şekeri

Bulamak için

  • 1 su bardağına yakin susam(kavrulmuş)

Tekerlek Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Harika lezzeti olan bi tarifi sizinle paylaşmak istiyorum canım ablam Görkem den aldığım bu tarifin yapılışına geçelim. İlk başta hamurumuzu yoğuralım çok sert bi hamur olamayacak şekilde yoğurup elimize bi miktar hamuru alıp dikkatli bi şekilde un dökelim azıcık merdaneyle açıp çay bardağıyla keselim ve tepsiye dizelim tepsiye mutlaka yağlı kağıt sermeyi unutmayalım. Şekil verdiğimiz hamurları pişirmeye bırakalım kurabiye pişerken susamı bi tavaya alıp birazcık kavuralım susamlar kavrulduktan sonra tahini bi kaba alalım üstüne kalınlaşacak kadar pudra şekeri ekleyelim. Karıştıralım eğer kıvamı halen sıvıysa biraz daha pudra şekeri ekleyelim sürülecek kıvama gelene kadar ekleyelim. Kurabiyeler çok pişmeyecek bu ayrıntıyı unutmayalım .Pişen kurabiyeler ılık olduğu zaman bitane kurabiyeyi alıp bıçakla tahini sürelim ikinci kurabiyeyi üstüne kapatıp kenarlarınada tahin sürüp susama tekerlek gibi bulayalım hepsini bu şekilde yapalım ve kurabiyeler servise hazır afiyet olsun. . Bazı resimlerde çekerken kaymış inşallah anlaşılır yapım aşaması.

, Tekerlek Kurabiye www.kurabiyetarifleri.com.tr farkıyla sizlerle.

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir