«

Teremyağlı Ayıcık Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket teremyağ ( oda sıcaklığında yumuşatılmış )
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un (yaklaşık olarak 3 su bardağı)
  • Damla çikolata

Teremyağlı Ayıcık Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Kakao hariç bütün malzemeleri karıştırıp, yoğuruyoruz.
  2. Hamurun bir kısmını ayırıp kalan diğer (fazla olan) kısmına da kakao ekleyip, tekrardan yoğuruyoruz.
  3. Yarım saat kadar hamurumuzu dinlendiriyoruz.
  4. Yarım saat sonunda iki hamurumuzu da açalım çok ince olmasın.
  5. Kakaolu hamuru çay bardağı yardımıyla, sade olan hamurumuzu da küçük su şişesi kapağı yardımıyla keselim.
  6. Yağlı kağıt serili tepsimize resimlerdeki gibi yerleştirelim.
  7. Önce kulakları sonra sırasıyla kafayı, ağzı ve gözleri yapalım.
  8. Damla çikolatayı da göz ve ağzına koyalım.
  9. 170 derecede çok kızartmadan pişirelim. AFİYET OLSUN ????

Ayıcık Kurabiye

Ayıcık Kurabiye

Ayıcık Kurabiye

Ayıcık Kurabiye

Ayıcık Kurabiye

Ayıcık Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *