Kurabiye Tarifleri
Teremyağlı Browni Tadında Nefis Islak Kurabiye

Teremyağlı Browni Tadında Nefis Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında yumuşamış teremyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- Aldığı kadar un (ben 4 su bardağı kullandım)
Şerbeti için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı toz şeker
- Üzeri için ;hindistan cevizi
Teremyağlı Browni Tadında Nefis Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti yapıp soğumaya bırakalım.
- Hamur kabımıza teremyağı, çiçekyağı, pudra şekerini alıp güzelce yoğuralım.
- Daha sonra içerisine yumurta, kakao, kabartma tozu ve unu ilave edip ele yapışmayan kurabiye hamuru hazırlayalım.
- Elimize küçük parçalar alıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirelim.
- Fırından çıkar çıkmaz kurabiyeleri soğuyan şerbete atıyoruz. (kurabiye sıcak, şerbet soğuk olacak)üzerini hindistan cevizi ile süsledim. Deneyeceklere afiyet olsun