Kurabiye Tarifleri
Teremyağlı Cevizli Nefis Kurabiye

Teremyağlı Cevizli Nefis Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (1 tanesinin akı üstüne)
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gr teremyağ
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri İçin ;
- Robottan çekilmiş ceviz içi veya file fındık
Teremyağlı Cevizli Nefis Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Un hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
- Azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
- Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekiller veriyoruz.
- Önce yumurta akına sonra cevize ya da fındığa bandırarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisiyle koyun.
- 180 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.