Kurabiye Tarifleri

Teremyağlı Cevizli Nefis Kurabiye

Teremyağlı Cevizli Nefis Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet  yumurta (1 tanesinin akı üstüne)
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gr teremyağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri İçin ;

  • Robottan çekilmiş ceviz içi veya file fındık

Teremyağlı Cevizli Nefis Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
  2. Azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  3. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekiller veriyoruz.
  4. Önce yumurta akına sonra cevize ya da fındığa bandırarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisiyle koyun.
  5. 180 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Teremyağlı Cevizli Nefis Kurabiye

Teremyağlı Cevizli Nefis Kurabiye

Teremyağlı Cevizli Nefis Kurabiye

Teremyağlı Cevizli Nefis Kurabiye

Teremyağlı Cevizli Nefis Kurabiye

Teremyağlı Cevizli Nefis Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı