Kurabiye Tarifleri
Teremyağlı Çıtır Simit

Teremyağlı Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (Sarısı içine beyazı üstüne)
- 1 çay bardağı sut
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzerine
- Yumurta beyazı
- Beyaz susam ya da size kalmış kavrulmuş da kullanbilirsiniz
Teremyağlı Çıtır Simit Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki margarine diğer malzemeleri de katıp yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan biraz da sert bi hamur yoğuruyoruz. (margarinin erime payını katarak)
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle uzatıyoruz ve iki ucundan birleştirip önce yumurta beyazına ardından susama batırıp 190 derecede altı kızarana kadar pişiriyoruz.