«

Teremyağlı Çörek Otlu Kurabiye (Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr Teremyağ (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • Yaklaşık 5 bardak un

 

Teremyağlı Çörek Otlu Kurabiye (Nefis) Tarifi Yapılışı

  1. Kabımıza un hariç bütün malzemeyi alalım iyice yoğuralım.
  2. Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verelim.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20 dk pişirelim. #afiyetolsun

Teremyağlı Çörek Otlu Kurabiye (nefisssss)

Teremyağlı Çörek Otlu Kurabiye (nefisssss)

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *