Kurabiye Tarifleri

Teremyağlı Elmalı Cevizli Kurabiye

Teremyağlı Elmalı Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram teremyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • Un

İç harcı için;

  • 4 adet elma
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz

Üzerine;

  • Pudra şekeri

Teremyağlı Elmalı Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri katıp yumuşak bir hamur elde edelim .
  2. Hamurumuz dinlenirken iç harcımızı  hazırlayalım .
  3. Elmaları rendeleyip rengi solana kadar şeker ile karıştırarak pişirelim .
  4. Piştikten sonra ceviz ve tarçını  ilave edelim.
  5. Hamurumuza istediğimiz şekli verip hazırlayabiliriz.
  6. 180 derecede pişirip sıcakken pudra şekeri ilave ederek servis yapabilirsiniz. Afiyet şifa olsun 😋😌

Teremyağli Elmali Cevizli Kurabiye

Teremyağli Elmali Cevizli Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı