«

Teremyağlı Elmalı Kokoş Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 250 gram oda sıcaklığında teremyağ
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

İçi için :

  • 4 adet elma
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • 1 su bardağı pekmez ve 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Teremyağlı Elmalı Kokoş Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. 250 gram teremyağı ,yumurta ,sıvı yağ ,tozşeker ve yoğurt ile karıştıralım.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. İçi için; 4 adet elma rendelenir ,tavaya alınır 1 su bardağı tozşeker ve 1 tatlı kaşığı tarçın eklenip ocakta suyunu çekene kadar pişirelim.
  4. Hamuru merdane ile açalım su bardağı ile yuvarlaklarlar keselim içine elmalı harçtan koyup kapatalım tepsiye dizelim .
  5. 180 derece fırında kızartmadan beyaz kalacak şekilde pişirelim.
  6. 1 su bardağı pekmezi 1 çay bardağı su ile kıvamını açalım pişip soğuyan elmalı kurabiyelerimizi önce pekmeze bulayıp sonra hindistan cevizine bulayalım .Servis tabağına alalım ????????????afiyet olsun

Elmalı Kokoş Kurabiye Teremyağlı

Elmalı Kokoş Kurabiye Teremyağlı

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *