Kurabiye Tarifleri
Teremyağlı Enfes Kurabiyemi (Mutlaka Defterinize Eklemelisiniz)

Teremyağlı Enfes Kurabiyemi (Mutlaka Defterinize Eklemelisiniz) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket teremyağ (110 gram)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 büyük yumurta (Sarısı ve beyazı ayrılmış)
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı irice dövülmüş fındık
Dolgusu için:
- Benmari usulü eritilmiş sütlü çikolata. İsteğe göre reçel, marmelat da koyabilirsiniz
Teremyağlı Enfes Kurabiyemi (Mutlaka Defterinize Eklemelisiniz) Tarifi Yapılışı
Tadına bayılacağınız enfes bir kurabiye tarifi. Ağızda dağılan çikolatasına, fındığına doyamayacaksınız. 🌼
- Yumurta sarısını, şekeri çırpın.
- Teremyağ ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Unu ve tuzu ekleyip yoğurun.
- Hamuru streç filme sarıp dinlenmesi için 20 dakika kadar buzdolabında bekletin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın.
- Kopardığınız bezeleri elinizle yuvarlayıp parmağınızla ortasını çukurlaştırın. (Çukura çatalla birkaç delik açın ki pişerken düzleşmesin. )
- Çırpılmış yumurta akına daha sonrada fındığa bulayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
- Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra içlerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ya da reçeli sürüp servis edin. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.