Kurabiye Tarifleri
Teremyağlı Gevrekli Kurabiye

Teremyağlı Gevrekli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket oda sıcaklığında teremyağ
- 2 yumurta (1 tanesinin beyazını dışına bulamak için ayıralım)
- 1. 5 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz
- İncir
- Damla çikolata
- 1 kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Dışına bulamak için;
- Ballı kahvaltılık gevrek (Mutlaka ballıyı tercih edelim daha lezzetli oluyor)
Teremyağlı Gevrekli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Damla çikolata ve ceviz harici tüm malzemeleri yoğuruyorum..
- Kalan malzemeleri ilave edip yoğuruyorum.
- Sonra gevreklerimi elimde parçalıyorum.
- Yuvarladığım kurabiyelerin her yerini önce yumurta beyazına sonra ballı gevreklere buluyorum.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fanlı ayarda fırına veriyorum.
Şimdiden afiyet olsun:) çok lezzetli bi kurabiye çocuklarım bayılıyor.