Kurabiye Tarifleri

Teremyağlı Hindistan Cevizli Nefis Kurabiye

Teremyağlı Hindistan Cevizli Nefis Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket teremyağ (Oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta (1 inin akı üzeri için)
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 3. 5 4 su bardağı)

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı hindistan cevizi

Teremyağlı Hindistan Cevizli Nefis Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tencerenin, sıvı yağ, yumurta, nişasta ve şekeri yoğurma kabına alıp el ile karıştıralım.
  2. 2 bardak unu ilave edip kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyelim.
  3. Hamurun kıvamı için kontrollü olarak un ekleyelim. Benim hamurum 4 su bardağı un aldı.
  4. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  5. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
  6. Önce yumurta akına daha sonra hindistan cevizine batıralım.
  7. 180 derecede yaklaşık 20 25 dakika kontrollü pişirelim.
    Afiyet olsun.

Hindistan Cevizli Nefis Kurabiye (Teremağ ile)

Hindistan Cevizli Nefis Kurabiye (Teremağ ile)

Hindistan Cevizli Nefis Kurabiye (Teremağ ile)

Hindistan Cevizli Nefis Kurabiye (Teremağ ile)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı