Kurabiye Tarifleri

Teremyağlı İki Renkli Gül Kurabiye

Teremyağlı İki Renkli Gül Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım paket oda sıcaklığında teremyağ
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hindistan cevizi
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Alabildiği kadar un

Teremyağlı İki Renkli Gül Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Önce bir kaseye oda sıcaklığında teremyağı koyalım, içine 1 yumurtamızı kıralım ve yoğurdumuzu da koyup elimizle karıştırarak birbirine yedirelim.
  2. Unu yavaş yavaş katalım, vanilyamızı ve kabartma tozumuzu da ilave edelim ve elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edince, hamuru ikiye bölelim, bir kısmını tezgahımıza alalım, ve kalan hamurumuzun içine 2 yemek kaşığı kakao ilave edip iyice karıştıralım ve esmer hamur elde edelim.
  3. İlk önce beyaz hamurumuzu tezgaha altını unlayarak koyalım ve bir merdane yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açalım, ve bir çay bardağı ağzı ile hamurumuza bastıralım ve tüm hamurumuzdan yuvarlak küçük parçalar elde edelim.
  4. Esmer hamurumuzdan da aynı şekilde aynı sayıda yuvarlak hamurlar yapalım.
  5. 2 beyaz 2 esmer yuvarlak hamur alarak, sırayla bir beyaz hamur üzerine yarısına gelecek şeklide bir siyah hamur üzerine yarısına gelecek şekilde bir beyaz hamur ve son olarak bir siyah hamur koyalım ve rulo olarak saralım.
  6. Yağlı tepsimize sıralı dizelim ve 180 derecelik fırınımızda 25 dakika pişirelim, soğuyunca servis tabağımıza alalım ve üzerine pudra şekeri yada hindistan cevizi dökelim.

İki Renkli Gül Kurabiye, Teremyağlı

İki Renkli Gül Kurabiye, Teremyağlı

İki Renkli Gül Kurabiye, Teremyağlı

İki Renkli Gül Kurabiye, Teremyağlı

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı