«

Teremyağlı Kalaolu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket teremyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1, 5 su bardağı un

Batırmak için

  • 100 gram çikolata
  • Fındık, fıstık tercihe göre

Teremyağlı Kalaolu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Sıvıyağ, pudra şekeri ve yumurta mikserle 1 dakika çırpılır. Nişasta, portakal kabuğu rendesi kabartma tozu ,kakao ve son olarak un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. Un kontrollü eklenir ele biraz yapışabilir. Önemli olan yoğurma kabına yapışmaması.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlanır elle bastırıp hafifçe yassılaştırılır
  4. Tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 160 derecede 20 dakika pişirilir.
  5. Soğudukdan sonra benmari usulü eritilmiş çikolataya ve sonra fındığa batırılır.
    Afiyet olsun

Teremyağlı Kalaolu Kurabiye

Teremyağlı Kalaolu Kurabiye

Teremyağlı Kalaolu Kurabiye

Teremyağlı Kalaolu Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *