Kurabiye Tarifleri
Teremyağlı Kalpli Kurabiye

Teremyağlı Kalpli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr teremyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 tane vanilya
- 1 tane kabartma
- 1 su bardağı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı kırılmış fındık
- Çikolata
Teremyağlı Kalpli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Nişasta un kabartma tozu hariç diğer malzemeleri karıştırıyoruz.
- En son nişasta un kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur yapıyoruz.
- Yarım saat dinlendirdikten sonra merdane ile açıp kalıpla kesiyoruz.
- Yumurtanın beyazına batırıp sonrada fındığa batırıyoruz.
- 180 derecede hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra tek tarafını çikolataya batırıyoruz . Servise hazır.