«

Teremyağlı Kaplumbağa Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr teremyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un
  • Damla çikolata

Teremyağlı Kaplumbağa Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

Kaplumbağa Kurabiye Tarifi’nin Yapılışı

  1. Hamur (kakao ve damla çikolata hariç) diğer malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.
  2. Hamurun 3/1 (üçte biri ayrılır) kalan hamura kakao eklenerek tekrar yoğrulur ve hamurlar buzdolabı poşetine konularak yarım saat dolapta dinlendirilir.
  3. Daha sonra kakaolu hamurdan kaplumbağanın gövdesi yapılır ve bıçak ile şekil verilir.
  4. Diğer beyaz hamurdan kaplumbağanın kafası ve ayakları yapılarak birleştirilir ve damla çikolatadan göz yapılarak fırın tepsisine dizilir.
  5. Bu şekilde tekrar dolaba kaldırılarak 15-30 dk. bekletilir. (Kurabiyenin yayılmaması için)
  6. 180° de 15-20 dk. Fırınınızın özelliğine göre kontrol ederek pembeleşmeden pişiriyoruz.Soğumasını bekledikten sonra tepsiden alabiliriz.

AFİYET OLSUN.

Teremyağlı Kaplumbağa Kurabiyesi

Teremyağlı Kaplumbağa Kurabiyesi

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *