Teremyağlı Kıyır Kıyır Kurabiye

Teremyağlı Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket teremyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
  • Alabildiği kadar un

Teremyağlı Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar

  1. Öncelikle oda ısısında bir paket teremyağı, sıvı yağ ,pudra şekeri, fındık, hindistan cevizi bir kaba alalım ve biraz yoğuralım.
  2. Daha sonra kontrollü bir şekilde unu yavaş yavaş koyarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.
  3. Yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  4. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye koyalım.
  5. 180 derecelik fırında pişiriyoruz üzerine pudra şekeri serpiyoruz bu kadar.
    Afiyet olsun.

Teremyağlı Kıyır Kıyır Kurabiye

Teremyağlı Kıyır Kıyır Kurabiye

Teremyağlı Kıyır Kıyır Kurabiye

Teremyağlı Kıyır Kıyır Kurabiye

Tarifi Puanlandır:
12345

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir