«

Teremyağlı Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı teremyağ veya tereyağı
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un(3 ve ya 4 bardak civarı)

Üzeri için:

  • Yumurta akı
  • Susam

Teremyağlı Kıyır Kurabiye Tarifi Yapılışı

Merhabalar bugün sizlerle kandil simidi tadında ağızda dağılan kıyır kıyır bir çay saati kurabiyesi tarifi paylaşıyorum.

  1. Oda sıcaklığında yumuşayan teremyağı yoğurma kabımıza alalım.
  2. Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp hamurumuzu yoğuralım.
  3. Hamurumuzdan mandalına büyüklüğünde bezeler alıp tezgahta üzerine elimizle hafif bastırıp çay bardağı ve ya varsa şekilli kalıp basarak çıkaralım.
  4. Önce yumurta akına sonra da susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
    Burada püf noktası hamuru inceltmemek lazım. Kıyır kıyır bir hamur olduğu için dağılıp parçalanır. Buna dikkat edin lütfen.
  5. Tüm hamuru şekillendirip 170 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  6. Pişen kurabiyeleri servis tabağına alalım.
  7. Soğuduktan sonra çay veya kahve yanında ağız tadıyla yiyebilirsiniz.
    Umarın tarifimi dener beğenir ve tarif defterine eklersiniz. pişman olmayacaksınız.
    SEVGİLERLE😘😘

Teremyağlı Kıyır Kurabiye

Teremyağlı Kıyır Kurabiye

Teremyağlı Kıyır Kurabiye

Teremyağlı Kıyır Kurabiye

Teremyağlı Kıyır Kurabiye

Teremyağlı Kıyır Kurabiye

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *