«

Teremyağlı Kömbe Tarifi İçin Malzemeler

Baharatları İçin ;

  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş damla sakızı
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 3 adet karanfil

Hamuru İçin ;

  • 1 su bardağı eritilmiş teremyağ gurme
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 5 su bardağı un
  • 1, 5 su bardağı şeker

Üzeri İçin ;

  • 1 kase susam

Teremyağlı Kömbe Tarifi Yapılışı

  1. Tüm baharat malzemelerini bir havanın içinde döverek birbiriyle harmanlayın ve kömbe baharatını elde edin.
  2. Bir kabın içine sıvı yağ, erimiş teremyağ gurme, süt, şeker ve kömbe baharatını alarak çırpıcı yardımıyla şeker eriyene kadar çırpın.
  3. Şeker eridikten sonra azar azar un ilave edin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın.
  4. Ardından kabartma tozunu ilave ederek güzelce yoğurun.
  5. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve susama batırın.
  6. Ardından kömbe kalıbına bastırın
  7. Kömbe kalıbını sert bir biçimde yüzeye vurun ve kalıptan çıkmasını sağlayın.
  8. Aynı işlemi tüm hamur bitine kadar uygulayın.
  9. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinin üzerine kömbelerinizi aktarın.
  10. 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
  11. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

Teremyağlı Kömbe

Teremyağlı Kömbe

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *