Kurabiye Tarifleri

Teremyağlı Kremalı Ceviz Kurabiyesi

Teremyağlı Kremalı Ceviz Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru;

  • 250 gr. yumuşak teremyağ
  • 1 su bardağı  şeker
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı  yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Kreması;

  • 3 su bardağı  süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı  nişasta
  • 5 yemek kaşığı  şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı  teremyağ
  • 100 gr. bitter çikolata
  • 1 yumurta sarısı

Teremyağlı Kremalı Ceviz Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Teremyağ ve şekeri yoğuralım, sonra içine yumurta ve yoğurdu ekleyip en son un,kabartmatozu, vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur yapalım.
  2. Misket büyüklüğünde parçalar yapıp bunları ceviz kalıbında pişirin.
  3. Pişen kurabiyelerin içine soğumuş kremadan sıkıp kurabiyeleri birleştirin.
  4. Kreması; Tencerenin içine süt, şeker, kakao, un, nişasta ve yumurtayı koyun ve karıştırarak pişirin.
  5. Sonra içine teremyağı ve bitter çikolatayı ekleyin karıştırın.
  6. Ara sıra mikserle çırparak soğutun ve sıkma torbasına koyarak derin dondurucuda 1 saat soğutun.
  7. Sonra kurabiyelerin içini bu kremayla doldurun.

Teremyağlı Kremalı Ceviz Kurabiyesi

Teremyağlı Kremalı Ceviz Kurabiyesi

Teremyağlı Kremalı Ceviz Kurabiyesi

Teremyağlı Kremalı Ceviz Kurabiyesi

Teremyağlı Kremalı Ceviz Kurabiyesi

Teremyağlı Kremalı Ceviz Kurabiyesi

Teremyağlı Kremalı Ceviz Kurabiyesi

Teremyağlı Kremalı Ceviz Kurabiyesi

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı