«

Teremyağlı Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 150 gram teremyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 2-3 su bardağı kadar un.

Süslemesi için;

  • Benmari usulu eritilmiş çikolata
  • Toz fıstık veya hindistancevizi

Teremyağlı Kurabiyeler Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp yoğurun. Unu yavaş yavaş ekleyin. ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  2. Yoğrulan hamuru 20-30 dk. dinlendirin.
  3. Dinlenen hamurdan parçalar kopartın ve yuvarlayın.
  4. Uzun silindir rulo yapıp yani C şekli veriyoruz ve iki ucunu birleştirip damla şekli verilir.
  5. Hamur bitene kadar yapın. 170-175 derecede kurabiyeler hafif kızarana kadar pişsin.
  6. Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın.
  7. Önce eritilmiş çikolataya sonra fıstığa bulayın. Yada hindistan cevizine bulayın. Afiyet olsun :)

Teremyağlı Kurabiyeler

Teremyağlı Kurabiyeler

Bir Cevap Yaz

Kurabiye Tarifleri Hakkında

avatar

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *