Kurabiye Tarifleri

Teremyağlı Kurabiyem (Ağızda Dağılıyor)

Teremyağlı Kurabiyem (Ağızda Dağılıyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 kahve fincanı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • Susam

Teremyağlı Kurabiyem (Ağızda Dağılıyor) Tarifi Yapılışı

  1. Margarini ocağa alıyoruz. Margarin erirken karıştırma kabımıza yoğurt, sıvı yağı, tuz, şeker, bir yumurtanın sarısını alıp (beyazı üstüne için ayırıyoruz) iyice karıştırıyoruz
  2. Erittiğimiz ve hafif ılıman olan margarini katıyoruz (dikkat edelim margarin sıcak olmasın yoksa yumurta pişebilir)
  3. En son un ve kabartma tozunu da kayıp kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.
  4. Eğer kurabiye kalıbınız var ise tezgah üzerinde 2mm açıp kesebilirsiniz yoksa istediğiniz şekli verebilirsiniz.
  5. En son şekli verip tepsiye diziyoruz üzerine yumurta beyazını sürüp susamını döküyoruz
  6. 170 derecede hafif üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Nefis oluyor deneyin derim pişman olmazsınız 😉 afiyet olsun 😉

Teremyağlı Kurabiyem (ağızda dağılıyor)

Teremyağlı Kurabiyem (ağızda dağılıyor)

Teremyağlı Kurabiyem (ağızda dağılıyor)

Teremyağlı Kurabiyem (ağızda dağılıyor)

Teremyağlı Kurabiyem (ağızda dağılıyor)

Teremyağlı Kurabiyem (ağızda dağılıyor)

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı