Kurabiye Tarifleri
Teremyağlı Kurabiyem (Ağızda Dağılıyor)

Teremyağlı Kurabiyem (Ağızda Dağılıyor) Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr tereyağı
- 1 tane yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 3 kahve fincanı sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için
- Susam
Teremyağlı Kurabiyem (Ağızda Dağılıyor) Tarifi Yapılışı
- Margarini ocağa alıyoruz. Margarin erirken karıştırma kabımıza yoğurt, sıvı yağı, tuz, şeker, bir yumurtanın sarısını alıp (beyazı üstüne için ayırıyoruz) iyice karıştırıyoruz
- Erittiğimiz ve hafif ılıman olan margarini katıyoruz (dikkat edelim margarin sıcak olmasın yoksa yumurta pişebilir)
- En son un ve kabartma tozunu da kayıp kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.
- Eğer kurabiye kalıbınız var ise tezgah üzerinde 2mm açıp kesebilirsiniz yoksa istediğiniz şekli verebilirsiniz.
- En son şekli verip tepsiye diziyoruz üzerine yumurta beyazını sürüp susamını döküyoruz
- 170 derecede hafif üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Nefis oluyor deneyin derim pişman olmazsınız 😉 afiyet olsun 😉