Kurabiye Tarifleri

Teremyağlı Lavantalı Kurabiye

Teremyağlı Lavantalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için :

  • 250 gr Teremyağ Gurme Kaymaklı
  • 370 gr un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 100 gr krema
  • 1 paket vanilin

Ara sos :

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2-3 çay kaşığı lavanta
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi

Teremyağlı Lavantalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

Muhteşem kokusuyla şaşırtan bir lezzet. Uzun süre kavanozunuzda saklayabilirsiniz.

  1. Unu eleyip hamur için gerekli diğer malzemeleri ilave edin. Homojen hale gelene kadar yoğurun. Buzdolabı poşetine sarıp 1 saat buzdolabında bekletin.
  2. O sırada ara sosu hazırlayabilirsiniz.
  3. Su, şeker lavanta limon kabuğu rendesi bir cezvede 5 dk kaynatın. Ardından hindistan cevizini ekleyin.
  4. 1 saat dinlenen kurabiye hamurunu dikdörtgen şekilde 2 pişirme kağıdı arasında açın. Ara sosu üzerine kaşık yardımıyla eşit bir şekilde sürün.
  5. Rulo şeklinde sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  6. Dinlenen ruloyu ince dilimleyin. Fırın tepsisine aralıklı dizin 200˚ önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar kontrollü pişirin.

Afiyet olsun

Teremyağlı Lavantalı Kurabiye

Teremyağlı Lavantalı Kurabiye

Teremyağlı Lavantalı Kurabiye

Teremyağlı Lavantalı Kurabiye

Teremyağlı Lavantalı Kurabiye

Teremyağlı Lavantalı Kurabiye

Teremyağlı Lavantalı Kurabiye

Teremyağlı Lavantalı Kurabiye

Teremyağlı Lavantalı Kurabiye

Teremyağlı Lavantalı Kurabiye

Teremyağlı Lavantalı Kurabiye

Teremyağlı Lavantalı Kurabiye

Teremyağlı Lavantalı Kurabiye

Teremyağlı Lavantalı Kurabiye

Etiketler
Daha Fazla Göster

Kurabiye Tarifleri

En nefis kurabiye tariflerini kullanıcılarına sunar. Sadece gerekli bilgileri vererek ziyaretçilerini en leziz tatları sunmayı amaç edinir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı