Kurabiye Tarifleri
Teremyağlı Lavantalı Limonlu Kurabiye

Teremyağlı Lavantalı Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram Teremyağ (oda sıcaklığında)
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 su bardağı un
- 1 büyük boy yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 limon kabuğu
- 1 tatlı kaşığı toz lavanta
Limonlu krema için;
- 2 adet limon suyu
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı toz lavanta
Teremyağlı Lavantalı Limonlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
Yine çok özel, çok güzel bir tarifle geldim sizlere😍 mutlaka deneyeceğiniz tarifler arasına girmeli🤗
- Krema malzemelerini küçük bir tencereye alın. Kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
- Teremyağını pudra şekeri ile çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karışana kadar çırpmaya devam edin.
- Daha sonra kuru malzemeleri ekleyip güzelce yoğurun.
- Hamuru kullanmadan önce 10 dk kadar dinlendirin.
- Tezgaha hafif un serperek hamurunuzu 3-4 mm kalınlığında açın.
- Dilediğiniz kurabiye kalıbı ile kesin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra limonlu kremayı kurabiyelerin arasına sürerek 2 kurabiyeyi birleştirin.
- Pudra şekeri serperek servise hazır edin. 🤗🥰🤩