Kurabiye Tarifleri
Teremyağlı Leziz Kandil Simidi

Teremyağlı Leziz Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
- 125 Gr(yarım paket) teremyağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta (akları üzeri için)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
Teremyağlı Leziz Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabına sıvı yağ, margarin, yoğurt, yumurta sarıları, sirke, şeker ve tuz alınarak karıştırılır.
- Unu eklenip ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Yuvarlak şekil verilip ince yumurta akına ardından kavrulmuş susama bulanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun